UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прорив каналізації викликав "цунамі" у Ріо-де-Жанейро: зруйновано будинки, загинула дитина

Хвиля води з трубопроводу, що тріснув на заході бразильського Ріо, затопила три квартали. Напір води був такої сили, що зносив стіни будинків і автомобілі.

© globo.com
"Цунамі" у Кампо-Гранде
"Цунамі" у Кампо-Гранде
© globo.com
© globo.com
© globo.com
© globo.com
© globo.com
© globo.com

Прорив каналізації в одному з районів Ріо-де-Жанейро викликав "цунамі", що повністю зруйнувало близько десяти будинків і пошкодило кілька десятків. Як мінімум сім осіб постраждали, загинула 3-річна дівчинка.

Трубопровід тріснув на вулиці Estrada do Mendanha у районі Кампо-Гранде на заході мегаполісу.

Струмінь води, що вибивалася з місця прориву, досягав 20 метрів. Місцеве телебачення показало кадри, як хвиля води змітає все на своєму шляху: будівлі, автомобілі, інженерні споруди.

НП сталася рано вранці у вівторок, 30 липня, коли більшість людей ще спали. За словами постраждалих, потік води виламав стіни і буквально зніс їх на протилежний бік вулиці.

Співробітникам пожежної служби, які беруть участь у рятувальній операції, довелося підбирати жителів, які опинилися у воді, на надувні човни. Вода залила територію трьох кварталів від місця прориву.

На місці, де вирувала техногенна "стихія", утворилася купа уламків. В районі відключено електрику, туди направлено велику кількість машин швидкої допомоги. !zn

//www.youtube.com/v/nAhwbkTrnsY?hl=ru_RU&version=3

Читайте також:

Вперше за кілька десятиліть на півдні Бразилії випав сніг

Бразильці на масових акціях протесту повернули собі старі ціни на проїзд

Найсильніші за 100 років дощі затопили два найбільших міста Аргентини, понад 50 загиблих

"Крижане цунамі" в Канаді зруйнувало десятки будинків