UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура Польщі взялася за школяра з України через образу поляків – Rzeczpospolita

Хлопець опублікував ображав жертв нацистського концтабору "Майданек" і писав в соцмережах образи на адресу євреїв і поляків.

В Польщі прокуратура Любліна порушила справу проти підлітка з України, який вчився у технічній школі в Сьвідніку за образу поляків і євреїв.

На своїй сторінці в одній із соціальних мереж хлопець розмістив фото, на якому він показує середній палець пам'ятнику Битви і Мучеництва в музеї на території колишнього нацистського концтабору "Майданек".

Як повідомляє Rzeczpospolita, українець на своїй сторінці також писав образливі висловлювання на адресу поляків і євреїв. Його "діяльність" в мережі набула розголосу після того, як на неї звернули увагу користувачі порталу Wykop.pl. Тепер хлопця відрахували з польської школи, а прокуратура розглядає проти нього справу. В гіршому випадку йому доведеться залишити Польщу.

"Адміністрація школи Повітового центру професійної освіти засуджує вчинок одного з учнів українського походження, який був зарахований на навчання в 2014-2015 навчальному році. Така поведінка суперечить цінностям, яких ми навчаємо наших вихованців. Ми відчуваємо глибокий жаль і не приймаємо такої позиції. Рішенням директора школи цього учня відраховано", - йдеться в офіційній заяві навчального закладу.

В шкільній адміністрації повідомили батьків українця, щоб забрали документи. Сам порушник попросив вибачення за свій вчинок і розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі фото своєї руки, на якій написано: "Поляк мій брат". Однак ситуацію це не змінило.

Це не перший подібний випадок. Раніше в Польщі прокуратура взялася за студентів з України за фото з прапором УПА. Після його публікації в поліцію Польщі надійшло кілька заяв, на основі яких і була порушена справа.