UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура Польщі розслідує вибухи у консульстві в Луцьку

Поляки обіцяють тісно співпрацювати з українським слідством.

Мазовецький закордонний відділ Департаменту з питань оргзлочинності та корупції Національної прокуратури Польщі займеться розслідуванням обстрілу Генерального консульства Польщі в Луцьку. Прокуратура Польщі порушила кримінальну справу про вчинення небезпечного злочину, повідомляє "Укрінформ".

У прокуратурі додали, що будуть співпрацювати з українським слідством і сподіваються на якісне розслідування з боку України.

Читайте також: Обстріл консульства Польщі в Луцьку грає на руку Росії - віце-президент Європарламенту
Раніше Міністерство закордонних справ Польщі викликало українського послау зв'язку з обстрілом генерального консульства в Луцьку. У заяві, яку розміщено на сайті міністерства, повідомляється, що Польща також направить ноту протесту до Києва через те, що сталось.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін обурений інцидентомз обстрілом генерального консульства Польщі в Луцьку.

Нагадаємо, у Луцьку в ніч на 29 березня невідомі обстріляли будівлю Генерального консульства республіки Польща. Правоохоронці не виключають, що злочинці стріляли з гранатомета. Сам снаряд вибухнув всередині будівлі.

Польський консул Кшиштов Савіцкі заявив, що обстріл генконсульства – це справжній терористичний акт. Дипломат також повідомив, що на місці події виявлені осколки снаряда від гранатомета. А стріляли в одне з приміщень, в якому живе співробітник консульства.