UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура оскаржила арешт Навальному

На тлі масштабних протестів, що спалахнули після винесення вироку російському опозиціонеру, прокуратура запропонувала залишити його на підписці про невиїзд до вступу рішення суду в силу.

Прокуратура Кіровської області оскаржила арешт опозиціонера Олексія Навального.

В апеляції зазначається, що рішення про арешт Навального в залі суду незаконне, оскільки обвинувальний вирок у законну силу ще не вступив.

"Прокуратура вважає, що Навальний до вступу вироку в законну силу може перебувати під підпискою про невиїзд", - повідомили в прес-службі Генпрокуратури РФ.

ТАКОЖ: У Москві закрили Червону і Манежну площі, почалися затримання

Нагадаємо, 18 липня Ленінський районний суд Кірова визнав блогера і опозиціонера винним в організації розкрадання майна підприємства "Кировлес" і засудив його до 5 років позбавлення волі.

Навальний був узятий під варту в залі суду і відправлений в одиночну камеру кіровського СІЗО-2.
Рішення суду викликало обурення як у Росії, так і за кордоном. У Новосибірську, Пензі, Петербурзі, Красноярську і навіть у Лондоні відбулися акції на підтримку опозиціонера.

Масштабна демонстрація зібралася ввечері в четвер у Москві, в центр міста вийшли від 5 до 12 тисяч людей, незважаючи на те, що поліція оточила місце проведення акції і почала затримувати демонстрантів. !zn

Читайте також:

Луценко впевнений, що вирок суду відкрив Навальному дорогу в президенти Росії

Вирок опозиціонеру Навальному обвалив російські біржі

Російському опозиціонеру Навальному дали п'ять років в'язниці

Російського борця з корупцією Олексія Навального визнали винним у багатомільйонних розкраданнях