UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура Мексики порушила кримінальну справу проти побитого російського нациста

Після закінчення лікування Макєєву доведеться відповісти за вбивство жителя Канкуна.

Прокуратура мексиканського штату Кінтана-Роо, до якого відноситься Канкун, порушила кримінальну справу за фактом загибелі людини при спробі жителів міста лінчувати російського нациста Олексія Макєєва.

Під час бійки 19-річний житель Канкуна отримав від Макєєва смертельний удар ножем, зазначає "ТАСС".

"Прокурор відкрив справу за номером 124/2017 про вбивство при обтяжуючих обставинах молодої повнолітньої людини, яка загинула після того, як її поранив холодною зброєю (ножем) іноземний громадянин, який в свою чергу отримав травми від ударів різними предметами і отримує медичну допомогу у зв'язку з важким станом", - йдеться в документі.

Там також зазначається, що побитий росіянин перебуває в лікарні "в якості затриманого". Прокуратура Кінтана-Роо направила запит до міграційного відомства для отримання більш докладних відомостей про Макєєва. Зокрема, мексиканські правоохоронці хочуть уточнити міграційний статус росіянина.

Сам Макєєв знаходиться в одній з лікарень Канкуна під посиленою охороною. Він паралізований і занурений у штучну кому, однак медики зазначають, що загрози його життю немає.

Як повідомив журналістам завідувач консульським відділом посольства РФ в Мексиці Дмитро Болбот, влада Мексики поки не зверталась до російських колег за сприянням у депортації Макєєва. Хоча відповідна петиція, розміщена на платформі Change.org, вже зібрала 7,6 тисяч підписів.

Читайте також: У Німеччині затримали росіянина за підозрою в організації вибухів у Дортмунді

У 2013 році Макєєв потрапив у зведення російських новин після того, як нападав на дітей та пенсіонерів у підмосковній Електросталі і знімав це на відео. "Чоловік перебуває на обліку у відділенні надання психіатричної допомоги, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство", – повідомили в ГУ МВС Росії по Московській області 2 квітня 2013 року.

В мексиканському Канкуні Макєєв знімав відеоблог, у якому розміщував свої знущання над місцевими жителями, і висловлював нацистські та антисемітські погляди на фоні свастики.