UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прокуратура АРК просить Інтерпол про міжнародний розшук більше 100 російських літаків

За порушення правил міжнародних перельотів суд заарештував 81 літак російських авіакомпаній.

Прокуратура Криму звернулася до Українського бюро Інтерполу для пошуку літаків, які порушують порядок в'їзду і виїзду на окупований півострів, встановлена Україною, повідомляє прес-служба відомства.

«За клопотанням прокуратури АР Крим та Севастополя накладено арешти ще на 81 літак, який порушив правила міжнародних польотів над окупованих півостровом. Разом з тим, прокуратура автономії звернулася до Укрбюро Інтерполу для внесення 109 раніше заарештованих літаків-порушників в базу міжнародного розшуку, - йдеться в повідомленні.

Прокуратура також направила запити про міжнародну правову допомогу.

«Прокуратурою автономії встановлено близько 500 і накладено арешти на 190 літаків російських авіакомпаній, які незаконно здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення на окупований півострова, порушуючи міжнародні правила польотів і законодавство України», - додали у відомстві.

Читайте також: Кабмін пропонує розширити санкційний перелік авіаперевізників РФ

Раніше повідомлялося про те, що суд заарештував 65 російських літаків за порушення правил міжнародних перельотів і порядку в'їзду і виїзду на окупований півострів.

Починаючи з березня 2014 року, Україна закрила повітряний простір над окупованих півостровом Криму в зв'язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів при організації повітряного руху, а також забезпечення безпеки польотів. Офіційно припинено функціонування всіх аеропортів на окупованій території півострова.