UA / RU
Підтримати ZN.ua

Привабливі студентки отримали нижчі оцінки, коли лекції перейшли до онлайн-режиму – Times

"Бонус краси", що спостерігався у привабливих студенток до пандемії, знизився приблизно на 80% після переходу на дистанційне навчання.  

Фізично привабливі студентки університетів отримували нижчі оцінки, коли лекції переходили до онлайн-режиму під час пандемії, показало дослідження.

Отримані результати можуть допомогти вирішити давню суперечку про те, чому красиві люди часто перебувають у виграші в житті, пише the Times.

Дослідники вже кілька десятиліть знають, що привабливі люди, як правило, отримують вищу зарплату, ніж менш привабливі однолітки. Вони частіше отримують підвищення по службі та рідше потрапляють до в'язниці.

Читайте також: Сила, краса та стійкість жінок відображені у найкращих фотографіях фотоконкурсу від журналу AAP

Крім того, вони частіше отримують найкращі оцінки в університетах. Але причина цієї "премії за красу" заперечується. Деякі експерти вважають, що це просто дискримінація професорів на користь привабливіших студентів.

Інші стверджують, що гарні люди насправді краще справляються з певними завданнями, можливо тому, що вони впевненіші в собі.

" Пандемія надала нам чудову можливість розібратися, чи є ця премія за красу наслідком дискримінації чи результатом якихось продуктивних якостей", - сказав Адріан Мехіч із Лундського університету у Швеції, автор нового дослідження.

Мехич набрав 307 студентів інженерних спеціальностей, які навчалися в університеті як до, так і під час пандемії. Привабливість особи кожного з них оцінювалася журі із 37 осіб за шкалою від 1 до 10, де 10 – "надзвичайно привабливий".

Мехич зосередився на курсах, де викладачі контролюють виставлення оцінок, оскільки вони оцінюють внесок студентів у виконання групових завдань, участь у семінарах та усних презентаціях.

До пандемії більш красиві студенти обох статей, як правило, отримували вищі оцінки. Ця премія за красу підвищувала їх оцінки на кілька процентних пунктів — недостатньо, щоб вивести студента у лідери курсу, але достатньо стати статистично значущим.

Однак, коли лекції перейшли до онлайн-режиму, а очне навчання припинилося, привабливі жінки раптово втратили цю перевагу.

"Бонус краси", що спостерігався у привабливих жінок до пандемії, знизився приблизно на 80 відсотків після переходу на дистанційне навчання.

Правда, дослідження не дало відповіді на споконвічне питання про те, які особливості обличчя і тіла роблять людину (чи то жінка, чи чоловік) гарним. Але, що очевидно без будь-якої статистики, силіконові губи до переліку цих особливостей не входять.