UA / RU
Підтримати ZN.ua

Присяжні виправдали поліцейських, які застрелили чорношкірого жителя Лондона

Дії поліцейських у 2011 році викликали протести в Лондоні, які потім переросли у найбільші за останні роки масові заворушення і погроми.

Присяжні у Лондоні більшістю голосів ухвалили, що вбивство поліцейськими 29-річного чорношкірого Марка Даггана, яке сколихнуло в 2011 році британське суспільство, було законним.

Рішення суддів у залі зустріли криками "вбивці".

Чоловіка було застрелено під час поїздки на таксі в серпні 2011 року. У поліції заявляли, що під час огляду автівки, в якій Дагган їхав на пасажирському місці, між ним та офіцером поліції виникла стрілянина. Поліція і місцеві знали його як торговця кокаїном і одного з лідерів місцевої банди, який часто носив зброю. Однак суду вдалося встановити, що в момент загибелі Дагган не тримав у руці пістолет.

Представники поліції раніше вибачилися за приховування інформації про загибель лондонця від членів його сім'ї, але не висловили співчуття у зв'язку з фактом його вбивства.

Вбивство Даггана викликало протести на півночі Лондона, які потім переросли в найбільші за останні роки масові заворушення і погроми. !zn

Читайте також:

Бунт подано, сер!