UA / RU
Підтримати ZN.ua

Принц Феліпе став новим королем Іспанії

Наслідний принц принесе присягу як голова держави в нижній палаті парламенту Іспанії вранці 19 червня.

Принц Феліпе офіційно став королем Іспанії Філіпом VI опівночі за місцевим часом (01:00 за Києвом). Церемонія вступу на престол почнеться о 10:30 (11:30 за Києвом) на спільному засіданні нижньої і верхньої палат парламенту.

46-річний Філіп VI принесе присягу на конституції країни, а потім виголосить промову, в якій, як очікується, позначить основні напрямки своєї діяльності як глави держави.

Зазначимо, принц отримав хорошу освіту в Іспанії, Канаді і США, а також пройшов військову підготовку у всіх родах військ. З дитячих років він був свідком роботи батька, колишнього короля Іспанії Хуана Карлоса I, і знав про всі значущі події міжнародного і національного політичного життя. Протягом багатьох років принц здійснював офіційні закордонні поїздки, що дало йому можливість особисто познайомитися з багатьма зарубіжними лідерами і членами королівських сімей. Він також відвідав усі автономні області Іспанії і добре знайомий з їхніми проблемами. До того ж Феліпе вирізняють скромність, виваженість у судженнях, стриманість і гарне виховання. Його репутація не заплямована жодними скандалами, а сімейне життя з принцесою Літісією і двома дочками для багатьох є прикладом кохання і глибокої взаємної поваги.

Раніше король Іспанії Хуан Карлос I підписав акт про зречення від престолу на користь свого сина, принца Феліпе. Хуан Карлос I прийняв рішення відректися від престолу на користь свого сина Феліпе 2 червня. Король пояснив своє рішення необхідністю передати справи "новому поколінню". Згідно з конституцією Іспанії, у країні має був бути прийнято спеціальний закон, який дозволить зійти на престол наслідному принцу. !zn

Читайте також:

Іспанський монарх зрікся престолу

Король Іспанії вибачився за поїздку на полювання в Африку під час кризи

Зятя іспанського короля підозрюють в корупції