UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прихильники Меркель засудили позицію МЗС Німеччини за ідею послабити санкції проти РФ

ХДС в цьому єдині з СДПН.

Представники очолюваного канцлером Німеччини Ангелою Меркель Християнсько-демократичного союзу (ХДС) розкритикували міністра закордонних справ Зігмара Габріеля за ідею покрокового зняття санкцій проти Російської Федерації, передає Bild am Sonntag.

"Поки російський уряд не виконує Мінські угоди, скасування санкцій є абсолютно неправильним сигналом", - зазначив глава міжнародного комітету Бундестагу Норберт Реттген.

Він також підкреслив, що на коаліційних переговорах ХДС разом з СДПН "були єдині в думці, що зараз хід за Росією". Також повідомляється, що заступник глави блоку правоцентристських політичних партій ХДС/ХСС Йохан Вадефуль вважає заяву Габріеля невідповідною переговорам коаліції. Він додав, що поступове послаблення санкцій проти Росії не розглядається.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель виступив за послаблення деяких санкцій проти Росії, якщо на сході України реалізують угоду про припинення вогню за допомогою миротворців ООН. Про це він сказав у кулуарах на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, "нереалістично" наполягати на повній реалізації Мінських домовленостей, не пропонуючи деяке ослаблення санкцій проти Росії.

Раніше у статті для DT.UA експерт центру дослідження Росії Олександр Самарський писав про те, що після початку миротворчої операції в Донбасі висока ймовірність зняття з Росії економічних санкцій. За його словами, повернення до стосунків з Росією за формулою business as usual відповідає короткостроковим інтересам європейського обивателя, якому немає справи до війни в Україні.

Детальніше про негативні наслідки від розміщення міжнародного контингенту в ОРДЛО читайте у статті Олександра Самарського "Миротворча операція ООН в Донбасі: загрози безпеці України" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".