UA / RU
Підтримати ZN.ua

Придністров'я визнало російський прапор в якості "державного"

Використання прапора пов'язано з прагненням приєднатися до РФ.

Верховна рада невизнаної ПМР прийняла "законопроект" про визнання російського прапора в якості другого "державного", повідомляє "Укрінформ".

Як підкреслюється в пояснювальній записці до законопроекту", використання державного прапора Росії на території Придністров'я "пов'язане з прагненням жителів регіону приєднатися до РФ на підставі результатів референдуму 2006 року".

На думку авторів законопроекту", використання російського прапора "стане важливим стимулом для подальшої економічної та політичної інтеграції з РФ".

Таким чином, відтепер на всіх "державних" установах регіону будуть вивішені два прапори - російський і придністровський (придністровський прапор - прапор колишньої Молдавської РСР). Прапор Придністров'я буде розташований зліва від будівель, а російський - праворуч.

Офіційний Кишинів поки ніяк не прокоментував рішення влади невизнаного Придністров'я.

Як повідомлялося, лідер самопроголошеного Придністров'я Вадим Красносельський відкинув пропозицію розпочати переговори про надання регіону особливого статусу всередині Молдови. За словами Красносільського, він не збирається змінювати курс невизнаної республіки на приєднання до Росії