UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президенти Південної Кореї і США домовилися про зняття обмежень дальності південнокорейських балістичних ракет

У 2012 році США і Південна Корея домовилися збільшити дальність південнокорейських ракет до 800 км. В 2021-му сторони зняли і це обмеження.

У США в ході свого візиту президент Південної Кореї Мун Чже Ін зустрівся з главою держави Джо Байденом і домовився про зняття обмежень дальності південнокорейських балістичних ракет до 800 км, передає « Чосон ільбо ».

«Я із задоволенням повідомляю про припинення переглянутих директив щодо ракет», - заявив Мун Чже Ін.

Він також сказав, що таке рішення «має як символічне, так і суттєве значення» і демонструє міцність американо-південнокорейських відносин.

Відповідно до укладених домовленостей між Південною Кореєю і США від 1979 року народження, а також зі змінами, які були внесені в документ у 2001 році, дальність дії південнокорейських ракет до 2012 року не могла перевищувати 300 км, а її вага повинна становити максимум 500 кг.

Читайте також: Південна Корея продовжує карантинні заходи на 14 днів

Як повідомлялося, лідери Європейського Союзу проведуть «в живу» саміт у Брюсселі 25 травня, щоб обговорити кризу з коронавірусів, боротьбу зі зміною клімату та напруженість у відносинах з Росією.

Саміт G7 пройде з 11 по 13 червня в курортному містечку Карбіс-Бей на Атлантичному узбережжі півострова Корнуолл. У ньому візьмуть участь лідери неформального об'єднання найбільш економічно розвинених країн світу, а також глава Євроради Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен і спеціально запрошені в цьому році керівники Австралії, Індії та Південної Кореї.