UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Вірменії заявив про бажання республіки вступити до Митного союзу

Путін підтримав заяву президента Вірменії Саргсяна і пообіцяв сприяти процесу вступу республіки до Митного союзу.

Вірменія має намір вступити до Митного союзу, заявив президент Вірменії Серж Саргсян на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Президент республіки Вірменія Серж Саргсян заявив про рішення його країни вступити до Митного союзу і зробити в цих цілях необхідні практичні кроки, а надалі брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу", - йдеться у спільній заяві президентів двох країн за підсумками переговорів на вищому рівні у заміській резиденції Ново-Огарьово.

Путін підтримав це рішення і "висловив готовність російської сторони всіляко сприяти цьому процесу".

Рішення про створення Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану було прийнято у серпні 2006 року на неформальному саміті Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС).

Митний союз передбачає створення єдиної митної території, в межах якої не застосовуються мита та обмеження економічного характеру, за винятком спеціальних захисних, антидемпінгових і компенсаційних заходів. У рамках Митного союзу застосовується єдиний митний тариф та інші єдині заходи регулювання торгівлі товарами з третіми країнами.

У 2011 році голови урядів країн ЄврАзЕС ухвалили рішення про приєднання Киргизстану до Митного союзу, створена спеціальна робоча група. !zn

Читайте також:

Медвєдєв у досить відвертій формі покликав Азарова в Митний союз

Молдова відмовилася від Митного союзу на користь зони вільної торгівлі з ЄС

Президент Казахстану у вересні приїде до Януковича обговорювати Митний союз

"Газпром" купує ГТС Киргизстана за один долар