UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Венесуели повідомив про невдалий замах на його життя

За словами президента, кілера підіслали з Центральної Америки, але його спецслужби перехопили інформацію про замах.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив про невдалий замах на нього. За його словами, замах готувався під час поїздки на саміт Союзу південноафриканських націй, який пройшов в Еквадорі. Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу Televen.

"Наша спецслужба перехопила інформацію, що містила ім'я та прізвище найманого вбивці. Його прислали з Центральної Америки, нам відомо навіть точна сума і банківський рахунок, на який надходили гроші", - заявив Мадуро. За словами президента, тільки завдяки переданої інформації в спецслужбу Еквадору, зустріч пройшла без пригод.

Змови проти Мадуро і їх успішне "запобігання" - досить часте явище у Венесуелі. Так, у травні цього року, була затримана екс-депутат Національної асамблеї Марія Коріна Мачадо, яка мала необережність в електронному листі іншому політику висловити незадоволення діями Мадуро і пропозицію "зібрати грошей на ліквідацію президента". Тепер її звинувачують за статтею "державний змова" і їй загрожує ув'язнення від 8 до 16 років.

До цього "зазіхали" на життя Мадуро ультраправі сили у Венесуелі, які нібито "фінансувалися на гроші закордонних елементів". Потім з'являлася інформація про пошуки двох груп сальвадорських найманців, які, нібито, ховалися в країні. Звинувачував Мадуро в замаху на своє життя екс-президента Колумбії Альваро Урібе, заступників держсекретаря США Роджера Нор'єгу і Отто Рейча.

Читайте також: Лавров запевняє, що тиснути на Росію безперспективно

Трохи менше року тому Ніколас Мадуро звинувачував владу США у спонсоруванні заворушень у Венесуелі і Майдану в Україні. У лютому влада Венесуели прийняли рішення видворити з країни трьох співробітників посольства США.