UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Туреччини підписав протокол про вступ Швеції до НАТО

Документ переданий на розгляд Великих національних зборів Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підписав протокол про вступ Швеції до НАТО, повідомляє у соцмережі Х директорат з комунікацій Турецької Республіки.

"Протокол про вступ Швеції до НАТО був підписаний президентом Реджепом Таїпом Ердоганом 23 жовтня 2023 року та переданий на розгляд Великих національних зборів Туреччини", - сказано в інформації директорату.

Читайте також: Туреччина більше не має вимог щодо нашого членства в НАТО – прем’єр Швеції

Нагадаємо, в липні цього року Туреччина погодилася розблокувати вступ Швеції в НАТО. І це стало поворотом, який дозволяє Альянсу створювати образ єдності і розширення напередодні критично важливого саміту, покликаного підготуватись до можливої тривалої війни Росії проти України. Перед цим Туреччина понад рік блокувала шлях Швеції до НАТО. Втім аналітики зауважували, що розворот Ердогана був пов’язаний не так зі зміною його поглядів, як свідчивпро те, що його політичне балансування на межі дозволило йому отримати все, що можна було.

Згодом президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецький парламент розглядатиме вступ Швеції до Північноатлантичного альянсу не раніше осені цього року.