UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Тайваню: Ми не хочемо, щоб нами керувала Комуністична партія Китаю

"Ми хочемо продовжувати життя в умовах демократії, свободи, прав людини та верховенства права".

Президент Тайваню Лай Цінде під час заходів на острові Кінмень з нагоди 66-ї річниці відбиття спроби армії Китаю захопити острів  заявив, що Тайвань прагне продовжувати вільно жити і не погодиться на те, щоб ними керувала Комуністична партія КНР. Про це повідомляє Reuters.

"Наша мета полягає в тому, щоб забезпечити мирний розвиток через Тайванську протоку. Тайвань – це країна, яка палко любить мир. Народ Тайваню добрий", – зазначив Цінде.

"Ми більше не намагаємося повернути собі материк, але ми також не бажаємо, щоб нами керувала Комуністична партія Китаю. Ми хочемо продовжувати життя в умовах демократії, свободи, прав людини та верховенства права", – додав він.

За його словами, Тайвань повинен продовжувати протистояти загрозам з боку КНР.

"Витрати на оборону Тайваню зростуть на 7,7%, оскільки острів планує закупити додаткові винищувачі й ракети для стримування китайської загрози", – резюмував він.

Читайте також: На Тайвані суд визнав винними військових за звинуваченням у шпигунстві для Китаю

Раніше видання FT повідомляло, що тайванські високопосадовці, відповідальні за зовнішню політику, здійснили таємну поїздку до США для переговорів — перший такий візит з моменту вступу на посаду нового президента острова Вільяма Лая в травні поточного року.