UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Румунії: Союзники надали Україні приблизно половину того, що обіцяли

"Якщо ми хочемо, щоб Україна перемогла, нам потрібно допомагати їй більше".

Президент Румунії Клаус Йоганніс на брифінгу у Вашингтоні, де проходить саміт Північноатлантичного альянсу заявив, що країни-партнери по НАТО передали Україні "приблизно половину" з того, що обіцяли. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Але що стосується допомоги, яку ми всі надаємо Україні, я думаю, що настав час бути реалістами. Ми надали приблизно половину того, що обіцяли, і це не так вже й багато. Якщо ми хочемо, щоб Україна перемогла, нам потрібно допомагати їй більше", – зазначив румунський лідер.

Він вкотре наголосив, що "усі усвідомили, що якщо Україна програє цю війну, то програємо ми всі, а війна ніколи не може бути дешевою".

"Війна - це завжди дуже дорого, і ми повинні це усвідомити і допомогти їм так, щоб вони не програли війну", – додав  Йоганніс.

Читайте також: Членство України в НАТО є неможливим через ризик прямого конфлікту з Росією – Сіярто

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що у межах цьогорічного Саміту НАТО у Вашингтоні наша держава, зокрема, обговорюватиме із союзниками дозвіл використовувати американську зброю по російських аеродромах.