UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Німеччини скасував візит до України

Візит скасовано з міркувань безпеки.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр «з міркувань безпеки» скасував запланований на четвер візит до Києва. Про це повідомляє видання Bild . Таку пораду главі держави дали Федеральне міністерство закордонних справ, МВС і органи безпеки Німеччини.

Водночас, представник українського уряду в коментарі виданню наголосив, що «в той час, як федеральний президент скасовує свій візит, є багато міжнародних дипломатів і гостей, які хочуть показати свою присутність у столиці прямо зараз».

Як повідомлялось, сьогодні Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Грецької Республіки Нікосом Дендіасом.

Нагадаємо, 12 квітня Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в Україні виступили проти його візиту до Києва разом із президентами Польщі, Латвії, Литви та Естонії.

У відповідь президент України Володимир Зеленський заявив, що Офіс президента України не отримував звернення від офісу президента Німеччини щодо візиту німецького президента в Україну та додав, що в умовах війни та щоденної загибелі людей в Україні наша держава має право дозволити собі «приймати й бути серед тих лідерів країн, які реально її підтримують».

Згодом Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр визнав, що політика його країни щодо Росії була помилкою.

Пізніше відбулася розмова Зеленського зі Штайнмаєром, в якій той запросив німецького президента  до Києва.