UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Індонезії визнав загибель військової субмарини ВМС

Статус підводного човна зі "зниклого" змінили на "потонулий".

Президент Індонезії Джоко Відодо оголосив про загибель підводного човна KRI Nanggala-402 в Балійскому морі та висловив співчуття сім'ям екіпажу, на борту судна загинули 53 людини. Про це повідомляє Reuters.

"Армія і флот змінили статус підводного човна KRI Nanggala-402 з "втратив зв'язок" на "потонулий". Весь індонезійська народ глибоко сумує через цю трагедію", - заявив він.

Субмарина ВМС Індонезії перестала виходити на зв'язок під час навчань 21 квітня. Після чого підводний човен опустився на глибину 600-700 метрів. При цьому він був розрахований на занурення не глибше ніж 500 метрів, а запаси кисню на ньому були обмежені. На човні перебували 53 члени екіпажу. Пошуки тривали кілька днів.

У суботу стало відомо, що під час пошукової операції було знайдено уламки субмарини неподалік від острова Балі. Командувач ВМС Юдо Маргоно розповів, що рятувальники знайшли кілька предметів з затонулого підводного човна KRI Nanggala 402, серед яких були молитовні килимки членів екіпажу, деталі торпедного апарату і ємність з паливно-мастильними матеріалами.

Читайте також: В Індонезії через зсуви загинули 52 людини

Нагадаємо, що в Індонезії знайдена "чорна скринька" пасажирського літака компанії Sriwijaya Air, який вилетів 9 січня 2021 року зі столиці і через чотири хвилини після зльоту пропав з радару. На борту були 62 людини, в тому числі десять дітей і шість членів екіпажу. Знайдена скринька допоможе встановити причину аварії повітряного судна в Яванському морі.