UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Грузії не покине пост президента, незважаючи на відкритий тиск на нього

Тема протистояння президента Грузії Георгій Маргвелашвілі з прем'єр-міністром Іраклієм Гарібашвілі звучить ще з минулого року.

"Думаю, я не повинен торкатися деталей... Ті питання, які розглядаються за закритими дверима, там же і залишаються. Тиск на мене триває весь рік, це не кулуарний процес. Це відкрита критика на мою адресу. На даному етапі я дуже спокійно ставлюся до цієї критики", - сказав президент Грузії Георгій Маргвелашвілі у відповідь на питання про те, чи справді він був готовий залишити свій пост президента через сильній тиск на нього ззовні.

Тема протистояння між президентом Грузії і кабінетом міністрів знову активізувалася після того, як члени уряду не з'явилися на щорічний виступ президента в парламенті.

Прем'єр Гарібашвілі сказав, що немає необхідності в особистій присутності міністрів на виступі Маргвелашвілі, і також додав, що його можна подивитися по телевізору.

У вересні минулого року президент Грузії і прем'єр міністр довго не могли визначитися, хто ж з них очолить грузинську делегацію на 69-й сесії Генасамблеї ООН. А потім засновник правлячої коаліції в парламенті Грузії Бідзіна Іванішвілі загострив ситуацію заявою про те, що Георгій Маргвелашвілі нібито намагається конкурувати з парламентом і кабміном, що перешкоджає їх ефективній роботі.

Читайте також: Переможець президентських виборів Маргвелашвілі хоче будувати "європейську Грузію" і не сваритися з Росією

Іраклій Гарібашвілі був затверджений парламентом Грузії на посаді прем'єра 2 листопада 2013 року, змінивши на цій посаді Бідзіну Іванішвілі.