UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Бразилії закликав не поспішати зі звинуваченнями Путіна у смерті Навального

Лула да Сілва не приєднався до заяв західних лідерів 

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що необхідно провести ретельне розслідування смерті російського опозиціонера Алєксєя Навального, перш ніж висувати будь-які звинувачення. Слова бразильського лідера різко контрастують із різкою та швидкою критикою Росії з боку західних лідерів у зв'язку зі смертю Навального в колонії 16 лютого. 

«Громадянин помер у в'язниці, я не знаю, чи був він хворий або мав якісь проблеми. Висувати звинувачення – це банально. Я сподіваюся, що коронер надасть пояснення, чому ця людина померла, ось і все», – сказав Лула на пресконференції після участі в саміті Африканського союзу в Аддіс-Абебі, зазначивши, що утримання від висловлення позиції щодо смерті Навального є питанням «здорового глузду», повідомляє Reuters.

Читайте також: Навального збиралися обміняти на російського агента, ув'язненого в Німеччині — Bild

Коментарі Лули свідчать про те, що незахідні країни не приєдналися до зусиль Заходу, спрямованих на глибоку ізоляцію Росії Путіна через вторгнення в Україну та інші питання, зазначає Reuters.

Читайте також: Навальний про загарбницькі війни Росії, Томос і про "Крим-не бутерброд"

Після того, як стало відомо про смерть Навального у в’язниці, президент США Джо Байден заявив, що відповідальність за це несе президент Росії Владімір Путін і «його головорізи». Президент України Володимир Зеленський заявив: «очевидно, що він [Навальний] убитий Путіним. Як і тисячі інших закатованих через одну цю істоту».