UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Болгарії перервав поїздку в Естонію через коронавірус

Румен Радев з 20 жовтня перебуває на самоізоляції.

Президент Болгарії Румен Радев зупинив офіційну поїздку до Естонії і знаходиться на домашньому карантині.

Радев, який був в Естонії для участі в інвестиційному форумі, перервав свою поїздку і 20 жовтня повернувся до Болгарії.

Міністр охорони здоров'я Костадін Ангелов заявив в той же день, що Радев контактував 16 жовтня з болгарським військовим чиновником, у якого був позитивний результат тесту на коронавірус.

Ангелов повідомив про те, що Радєва помістять на карантин відповідно до санітарних правил країни.

Після прибуття в аеропорт Софії Радев спростував коментарі президента Естонії Керсті Кальюлайд в Facebook про те, що він і його делегація були поміщені на карантин в Талліннський готель.

«Всупереч припущенням, ні я, ні будь-хто з моєї делегації, ні що були за мною журналісти не були поміщені на карантин в Естонії», - сказав Радев. «Я у відмінній формі», - додав він, передає "Радіо Свобода".

Радев, чия роль на посаді президента носить в основному церемоніальний характер, сказав, що востаннє його тест на коронавірус був негативним 19 жовтня.

У Болгарії, яка бореться з ростом числа випадків коронавірусу, зареєстровано більше 30 500 випадків зараження і більше 1000 пов'язаних смертей.

Спалах спонукав міністра охорони здоров'я Костадіна Ангелова оголосити, що з 22 жовтня носіння масок на відкритих просторах знову стане обов'язковим.

Ангелов заявив після консультацій з фахівцями з інфекційних захворювань, що «це найпростіша міра», і висловив надію, що в результаті кількість інфекцій може знизитися на третину.

Перша спроба Болгарії ввести обов'язкове носіння масок, введене в кінці березня, тривало всього день.

Раніше повідомлялося про те, що в Польщі щодня фіксують до 10 тисяч нових захворювань на коронавірус. У Варшаві також скасували святкові заходи до Нового року-2021.