UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Аргентини порівняв себе із Термінатором

За його словами, він прийшов із апокаліптичного майбутнього, аби врятувати людство.

Під час своєї нещодавньої поїздки до Сполучених Штатів президент Аргентини Хав'єр Мілей дав інтерв’ю виданню The Free Press, де заявив що є свого роду лібертаріанським глобальним пророком, місією якого є ведення культурної боротьби за порятунок Заходу від соціалізму.

«Про що я попереджаю, так це про те, що не обов’язково, щоб світ зазнав катастрофи, аби уникнути ідей соціалізму», — сказав він, маючи на увазі ситуацію в Аргентині, якої, на думку Мілея, Захід повинен уникати.

«І одна з речей, які я зазвичай кажу, це те, що я походжу з апокаліптичного майбутнього, щоб уникнути цього. Щось на кшталт історії Термінатора. Ну, насправді Шварценеггер — лібертаріанець», — сказав Мілей журналісту видання Барі Вайсу.

Читайте також: Після взаємних образ Мілей пропонує Лулі помиритися

Він наголосив, що соціалізм «переміг у культурній битві». Мовляв лібертаріанці помилково повірили, що з падінням Берлінської стіни він помер, однак той виявився живим і проник до держав, освіти, засобів масової інформації та культури.

«Таким чином вони вели культурну битву і виграли її не тому, що вони кращі за ідеї свободи, а тому, що ми, лібертаріанці, не боролися», – пояснив  він.

Президентську посаду Мілей розцінює як можливість доносити свої думки на вищому рівні та більш широкому загалу. 

«Найпозитивніше – це те, що від моїх виступів багато людей прокидаються. Насправді, коли я починав свою політичну кар’єру, у своїй першій промові я сказав, що прийшов сюди не водити ягнят, а прийшов будити левів. На щастя, у всьому світі я бачу, як пробуджується багато лібертаріанських левів. Тому, хоча сьогодення виглядає темним, я вважаю, що основи для набагато кращого майбутнього розквітають», – підсумував він.

Президент Володимир Зеленський 22 листопада провів телефонну розмову з новообраним главою Аргентини і запросив його приїхати в Україну.

Повідомлялося, що президент Аргентини готує свій візит до Києва на червень.