UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр Румунії впевнений, що РФ не нападе на його країну. Бо «не вистачає підстав»

Марчел Чолаку заявив, що Росія не ініціювала проти Румунії жодної агресії.

Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку переконаний, що Росія не нападе на його країну, передає Euractiv. Подібну заяву він зробив після того, як жителі міста Тульча, яке межує з Україною, 10 лютого отримали попередження про можливу появу повітряних об’єктів.

Зокрема, містяни отримали сповіщення через систему RO-ALERT. Їм рекомендували вжити необхідних захисних заходів та у разі необхідності шукати укриття. Цього року таке сповіщення житлі Румунії отримали вперше.

«Російська Федерація не ініціювала жодної навмисної агресії проти Румунії, і я з упевненістю стверджую, що вона не зробить цього, оскільки їй бракує підстав… Це форма поваги, яку держава повинна виявляти до свого населення, забезпечуючи його інформування, попри будь-які незручності, які це може спричинити», – заявив Чолаку.

Міноборони Румунії підтвердило, що система радіолокаційного спостереження армії не зафіксувала «жодних несанкціонованих вторгнень» в національний повітряний простір. Повідомлень про падіння уламків безпілотників також не було.

Читайте також: Румуни, перш, ніж збити «шахеда», мали б провести з ним перемовини: там все складно не лише через відсутність озброєння

Нагадаємо, російські війська в ніч на 10 лютого тричі атакували Одеську область ударними безпілотниками. Внаслідок обстрілу постраждали чотири людини.

Окупанти спрямували першу хвилю дронів по Одесі. Сили ППО знищили дев'ять БпЛА. Другу і третю хвилі росіяни спрямували по припортовій інфраструктурі Подунав’я. Цього разу сили ППО знищили 12 безпілотників. Росіяни завдали також удару по цивільній інфраструктурі Ізмаїла.