UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Швеції відвідав торговий центр перед Різдвом, через що піддався нещадній критиці

Напередодні Левен анонсував нові обмеження і закликав шведів проявити відповідальність, щоб допомогти стримати епідемію.

Прем'єр Швеції Стефан Левен відвідав торговий центр в переддень Різдва, за що піддався нещадній критиці громадськості, передає The Local.

Стефан Левен відвідав торговий центр 20 грудня, через два дні після анонса карантинних заходів і призиву громадян проявити відповідальність, щоб допомогти стримати епідемію.

За інформацією джерела, Стефан Левен відвідав годинний бутик і це був уже третій його візит в ТРЦ протягом грудня.

"Він відвідав ТЦ Gallerian, щоб забрати попереднє замовлення. Цей візит ретельно планувався. Прем'єр дотримувався рекомендацій Агентства громадського здоров'я та власних закликів уникати людних місць. Я не можу надати більш детальний коментар", - прокоментував прессекретар Левена Мікаель Ліндстрем в коментарі агентствам і ЗМІ.

У рекомендаціях Агентства охорони здоров'я людей просять ходити за покупками поодинці, не витрачати на це більше часу, ніж необхідно, і уникати днів і годин, коли в магазинах зазвичай багато покупців.

Критики вчинку Левена вказують на те, що нехай навіть візити в магазини не заборонені, прем'єр повинен подати приклад своєю поведінкою.

"Дії Левена підривають всю стратегію. Хто буде серйозно сприймати його слова в наступний раз?" - написали у виданні Expressen.

"Міністри і прем'єри, які закликають нас усіх утриматися від передріздвяних походів в магазини, не повинні ходити туди самі, навіть якщо вони дотримуються рекомендації", - написав відомий в Швеції журналіст Геран Грейдер.

Читайте також: Зеленський звільнив з РНБО генерала Кривоноса, який його критикував

Нагадаємо, на території Іспанії і Швеції були зафіксовані нові випадки коронавируса, який напередодні виявили в Британії. До цього його зафіксували у Франції.

У Швеції, повідомляв Reuters, зафіксували один випадок мутованого ковіда. Чоловік теж напередодні відвідував Англію, зараз він знаходиться на самоізоляції.