UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Японії попросив директора Pfizer прискорити поставки 20 млн доз вакцини від COVID-19

Японія уклала контракт з Pfizer на отримання 100 млн доз вакцини до червня, ще 70 млн повинні бути відправлені в період з липня по вересень, а ще 20 млн в жовтні або після нього.

Прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга зустрівся з генеральним директором компанії Pfizer Альбертом Бурлою, який прибув в Токіо сьогодні, 23 липня, передає " Інтерфакс " з посиланням на японські ЗМІ.

Під час зустрічі прем'єр-міністр Японії попросив Бурлу перенести поставки 20 млн доз протиковідної вакцини з жовтня на більш ранній термін.

Сугу супроводжував міністр у справах з адміністративної реформи, який відповідає за вакцинацію, Таро Коно.

Очікується, що переговори з цього питання продовжаться.

Деякі місцеві органи влади були змушені припинити свої програми вакцинації після того, як попит на вакцини почав перевищувати пропозицію.

Згідно з останніми урядовими даними, близько 23% населення Японії були повністю щеплені від COVID-19, при цьому близько 35% отримали одну дозу вакцини.

Читайте також: Від Pfizer виробляється в 10 разів більше антитіл, ніж від CoronaVac — дослідження

Після двох щеплень препаратами від Pfizer або AstraZeneca виникає імунітет, стійкий до інфікування штамом "Дельта". Про це свідчать результати дослідження, які опублікував журнал New England Journal of Medicine.