UA / RU
Підтримати ZN.ua

Премʼєр-міністр Британії підготував план відповіді на вторгнення РФ в Україну

План охоплює створення міжнародної гуманітарної коаліції для підтримки України.

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав лідерів інших країн приєднатися до плану відповіді на вторгнення Росії в Україну, який складається з шести пунктів, повідомляє Reuters.

Перед переговорами з лідерами Канади, Нідерландів та країн Центральної Європи, які заплановані в Лондоні наступного тижня, Джонсон зазначив, що вторгнення РФ в Україну «має провалитися».

«Недостатньо висловлювати нашу підтримку міжнародному порядку, заснованому на правилах, ми повинні захистити його від наполегливих спроб переписати правила за допомогою військової сили», – заявив британський прем’єр-міністр.

За його словами, план охоплює створення міжнародної гуманітарної коаліції для підтримки України, підтримку української самооборони та максимальний економічний тиск на Москву. Джонсон також закликав до дипломатичних шляхів деескалації за активної участі уряду України, до зміцнення безпеки в євроатлантичному регіоні та до недопущення «повзучої нормалізації» російської агресії в Україні.

Читайте також: Джонсон назвав ядерні погрози Путіна "відволіканням уваги від реальності"

Раніше Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив оперативну інформацію щодо російського вторгнення. Україна почала 11 добу героїчного протистояння російським окупантам.