UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Болгарії і лідер правлячої партії Бойко Борисов заявив про зміну Конституції на тлі протестів в країні

Борисов пообіцяв відразу після рішення про проведення виборів відповідно до нової Конституції піти з поста прем'єр-міністра.

Прем'єр Болгарії і лідер правлячої партії «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» Бойко Борисов готовий внести зміни до Конституції країни, сказав він, звертаючись до болгар, передає місцева «Сега».

«Прийшов час для відповідальності і рішучості. Прийшов час не тільки для зміни політичної системи, а й для перезавантаження держави. Необхідність перезавантаження політичної моделі не можна більше відкладати », - сказав прем'єр.

Прем'єр Болгарії додав, що важливість прийняття нових законів - «це тема, яка яка в останні роки є провідною для багатьох громадян і громадських організацій».

«Нинішня Конституція була прийнята в інший історичний період, при інших політичних обставин, при іншому міжнародному статусі нашої країни ..., і час показав, що без зміни Основного закону ми не зможемо відповісти на сучасні виклики», - повідомив Бойко Борисов.

Які зміни в Конституцію пропонує внести Борисов:

Газета також повідомляє, що прем'єр-міністр Болгарії звернувся до народу на тлі масових антиурядових протестів у країні вже більше 30-ти днів.