UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Італії Маріо Драгі представив новий кабінет міністрів

Маріо Драгі, колишній голова Європейського центрального банку, очолив новий уряд Італії.

Маріо Драгі, колишній голова Європейського центрального банку, очолив новий уряд Італії в п'ятницю і представив кабінет міністрів, повідомляє Reuters.

Луїджі Ді Майо, лідер «Руху 5 зірок», залишиться міністром закордонних справ, а Джанкарло Джорджетті, високопоставлений діяч партії «Ліга», буде міністром промисловості. Андреа Орландо з лівоцентристської Демократичної партії стане міністром праці.

Однак деякі ключові пости дісталися стороннім технократам, в тому числі Даніеле Франко, генеральному директору Банку Італії, який був призначений міністром економіки, і Роберто Чінголані, фізику і експерту з інформаційних технологій, якому була передана нова роль міністра з охорони навколишнього середовища. У кабінеті міністрів з 23 осіб було всього вісім жінок.

Нова команда буде приведена до присяги в суботу, що відкриє шлях для дебатів в обох палатах парламенту на початку наступного тижня, де Драгі представить свої політичні плани і зустрінеться з вотумом довіри - формальність, враховуючи його міжпартійну підтримку.

Читайте також: Італія не рекомендує використовувати вакцину AstraZeneca для літніх людей

73-річному Драгі широко приписують те, що він врятував євро в той час, коли він очолював ЄЦБ, і тепер він, безсумнівно, буде впливати на формування дебатів ЄС про те, як блок повинен планувати своє економічне відродження.

Серед пріоритетів Драгі на посту прем'єра стане програма вакцинації проти коронавірусу і боротьба зі зміною клімату, також він пообіцяв створити нове потужне міністерство екологічного переходу.

Раніше президент Франції Макрон заявив, що Шенгенська зона може розвалитися через коронавірус. За словами президента Франції, на карту поставлено виживання європейського проекту.