UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр Британії Стармер доручив раді національної безпеки розробити стратегію щодо збільшення підтримки України – The Times

Для координації зусиль Великої Британії щодо допомоги Україні було створено спеціальну робочу групу.

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер доручив раді національної безпеки країни розробити план ширшої підтримки України. Про це повідомляє The Times.

"Стармер попросив раду національної безпеки скласти плани надання Україні ширшої підтримки", – йдеться у дописі.

За словами неназваного джерела, нова підтримка Києва матиме всеосяжний характер. Імовірно, йдеться не тільки про військову допомогу, а й про промислову, економічну, дипломатичну.

Для цих цілей Лондон уже створив спеціальну групу, яка вибудовуватиме єдину британську політику щодо України. Відомо, що до неї увійшли представники Міноборони, а також закордонних справ Сполученого Королівства.

Читайте також: Британія втрутиться, щоб захистити Ізраїль від можливого нападу Ірану — The Times

Раніше колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявляв, що захоплений наступом України у Курській області, тому він закликає партнерів дозволити ЗСУ далекобійні удари по агресору. Він відзначив, що російський диктатор Владімір Путін був роздратований під час доповіді тамтешнього губернатора про глибину просування українського війська в регіоні, адже це лише збільшило приниження для очільника Кремля.