UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Британії на полях G7 звернувся до Путіна щодо підтримки України: «Ми нікуди не підемо»

Ріші Сунак запевнив у подальшій підтримці України.

На полях саміту «Великої сімки» в японському місті Хірошіма прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що його держава та інші країни непохитні у своїй підтримці України. Про це він сказав в інтерв’ю Sky News.

«Росія має знати, що ми та інші країни непохитні у своїй рішучості підтримувати Україну не лише тут і зараз ресурсами, які їй необхідні для захисту, але й у довгостроковій перспективі», – сказав прем’єр-міністр.

Президенту РФ Владіміру Путіну, який розв’язав війну проти України, Сунак адресував «пряме» повідомлення та заявив: «Ми нікуди не підемо».

Читайте також: Лідери країн G7 обговорять ідею проведення мирного саміту щодо України — FT

Раніше повідомлялося, що лідери G7 обговорять пропозицію проведення мирного саміту щодо України під час триденної зустрічі в Японії у відповідь на прохання українського президента Володимира Зеленського. 

Зазначимо, що на саміті «Великої сімки» буде присутній і Володимир Зеленський. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, там прийматимуться дуже важливі речі, тому саме фізична присутність президента є важливою для того, щоб відстоювати наші інтереси.

Надзвичайний і повноважний посол України в Японії Сергій Корсунський у тексті «Путін давно зрозумів, що програв» писав, що представники країн G7 завершують підготовку документів, що будуть ухвалені за підсумками саміту. Окрема заява, скоріше за все, стосуватиметься України.