UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр-міністр Бельгії подав у відставку через мігрантів

Міністри не підтримали намірів чиновника підтримати пакт ООН щодо біженців.

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель подав у відставку через розбіжності щодо Глобального пакту ООН по біженцям. Про це пише Le Soir. Згідно з повідомленням, свою заяву Мішель подав королю Бельгії Філіпу. Міністри, які представляють партію "Новий фламандський альянс", не підтримали планів прем'єр-міністра з цього питання.

Представники "Нового фламандського альянсу" вказували, що пакт, який багато країн підписали 10 грудня, не враховує різницю між законними і нелегальними мігрантами. Про відставку Мішель заявив відразу після того, як фракції фламандських і валлонських соціалістів за підтримки "зелених" внесли до парламенту пропозицію про вотум недовіри уряду, передає RTBF. При цьому король може призупинити рішення про відставку прем'єра.

Нагадаємо, Організація Об'єднаних Націй на конференції в Марокко ухвалила угоду, спрямовану на вирішення міграційної кризи. Глобальний пакт безпечної, упорядкованої та легальної міграції (The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration) підписали 164 країни.