UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Іспанії Рахой проігнорував пропозицію Пучдемона про зустріч

При цьому голова іспанського уряду готовий вести діалог з будь-яким урядом, який буде сформовано в Каталонії.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що він готовий до переговорів з тими, кому дістануться посади в новому уряді Каталонії, де на виборах, що пройшли в четвер, 21 грудня, більшість голосів набрали партії, які виступають за незалежність регіону.

Заява глави іспанського прем'єра стало відповіддю на заклик Карлеса Пучдемона, зміщеного Рахоєм з посади голови каталонського уряду, до зустрічі в Брюсселі, передає BBC.

Рахой заявив, що готовий вести переговори з будь-яким урядом, який буде сформовано в Каталонії.

"Я глава уряду Іспанії. Відповідно, я також глава каталонців. Я докладу всі зусилля для того, щоб продовжити діалог з урядом, який буде сформовано після цих виборів у Каталонії. Але я сподіваюся, як я вже говорив раніше, що вони будуть вести себе у відповідності з законом. Це варто пам'ятати. Я сподіваюся, що буде створено уряд, який не буде вдаватися до односторонніх рішень і не буде вважати себе вище закону", - сказав голова уряду Іспанії.

Як повідомлялося, колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив про свою готовність повернутися в Іспанію, але за однієї умови - якщо Мадрид буде поважати результати виборів, за підсумками яких прихильники незалежності автономного співтовариства зберегли абсолютну більшість в парламенті.

"Ми перемогли на виборах, питання тепер в тому, чи буде іспанське уряд дотримуватися ці результати, тому що, якщо воно буде їх дотримуватися, я завтра вже можу повернутися додому", - сказав Пучдемон.

Також він заявив про те, що готовий зустрітися з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм де завгодно, але тільки не на території Іспанії, і обговорити з ним ситуацію, що склалася.