UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем'єр Хорватії обіцяє притягнути армію для захисту від мігрантів

У разі загрози хорватські кордони захищатимуть військові й поліцейські.

Після навали мігрантів між Грецією і Македонією голова хорватського уряду Тихомир Орешкович вирішив у разі необхідності захищати державні кордони силами армії й поліції.

Прем'єр Хорватії пообіцяв розробити план вирішення міграційної кризи в Європі після зустрічі з Ангелою Маркель на минулому тижні, нагадує російська служба BBC. Німецький канцлер заявила, що шкодує про пізні заходи ЄС із захисту власних кордонів.

Читайте також: Сербія закрила кордон з Македонією через наплив біженців – ЗМІ

Тим часом Словенія, північний сусід Хорватії, схвалила використання армійських сил для захисту кордонів від мігрантів. Проти рішення 22 лютого виступили лише п'ять з 74 депутатів парламенту. Протягом трьох місяців військові допомагатимуть правоохоронцям, повідомляє Reuters.

29 лютого мігранти прорвали огорожу на грецько-македонському кордоні за допомогою саморобного тарана. Поліцейські застосували у натовпі сльозогінний газ. Раніше повідомлялося про те, що на боці грецького пункту пропуску зібралося 6,5 тисяч біженців. Ангела Меркель назвала контрпродуктивним закриття Македонією кордону із Грецією.