UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представники Південної Кореї, США та Японії зустрінуться в Сеулі, обговорять ядерну загрозу з боку КНДР 

Зустріч відбудеться на тлі занепокоєнь, що Пхеньян може піти на подальшу ескалацію напруженості.

Головні представники Південної Кореї, США і Японії з ядерних питань цього тижня проведуть тристоронні переговори в Сеулі щодо денуклеаризації Північної Кореї та інших невирішених проблем. Про це заявило Міністерство закордонних справ Південної Кореї, повідомляє Yonhap.

Головний південнокорейський представник з ядерних питань Кім Ганн проведе тристоронню зустріч зі своїми американським і японським колегами, Сонг Кімом і Такехіро Фунакоші у п'ятницю, 7 квітня. Кім Ганн також проведе двосторонні зустрічі з представниками США та Японії у четвер, 6 квітня.

«Під час переговорів три посланці планують обмінятися своїми оцінками серйозної політичної ситуації на Корейському півострові, що склалася внаслідок постійних провокацій Північної Кореї, і обговорити шляхи реагування на них», - заявив речник Міністерства закордонних справ Південної Кореї

Зустріч відбудеться на тлі занепокоєнь, що Пхеньян може піти на подальшу ескалацію напруженості на півострові після того, як минулого місяця Сеул і Вашингтон завершили великі військові навчання, які режим КНДР розцінює як підготовку до війни.

Читайте також: Північна Корея заявила, що провела випробування нового підводного дрона з ядерним озброєнням

Нещодавно лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав своїх вчених-ядерників збільшити виробництво матеріалу для виготовлення зброї та розширення ядерного арсеналу.

На головному ядерному об’єкті Північної Кореї було зафіксовано високу активність.