UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представник США відвідає Ліван для перемовин про припинення вогню з Ізраїлем — ЗМІ

ЦАХАЛ продовжує завдавати ударів по Бейруту.

Спецпредставник США Амос Хохштайн відвідає Ліван та проведе перемовини з ліванськими посадовцями про умови припинення вогню між Ізраїлем і підтримуваною Іраном "Хезболлою". Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Читайте також: Ізраїль заявляє про удар по командному центру "Хезболли"

Агентство зазначає, що цієї ночі Ізраїль розширив свою повітряну атаку по цілях угруповання. Хоч Хохштайн домагатиметься припинення вогню, США демонструватимуть непохитну підтримку Тель-Авіву, попри зростання кількості загиблих.

Нагадаємо, Ізраїль проводить наземну операцію у Лівані. Тель-Авів хоче очистити південну частину країни від бойовиків і позицій “Хезболли”, щоб відновити спокій на півночі Ізраїлю та дозволити жителям повернутися додому. 

Раніше американські посадовці запевнили Ліван, що Ізраїль зменшить інтенсивність ударів по Бейруту та південних околицях міста. Проте пізніше ЦАХАЛ завдав удару по південному передмістю столиці Лівану, він стався буквально через кілька годин після того, як в США заявили, що виступають проти масштабних ізраїльських атак на місто.