UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представник США в ООН вказала на марність резолюцій у боротьбі з ядерною загрозою КНДР

Ніккі Гейлі закликала Китай посилити тиск не Пхеньян.

Постійний представник США в Раді Безпеки ООН Ніккі Гейлі заявила про необхідність посилення міжнародного тиску на Північну Корею у зв'язку з активізацією випробувань ядерної зброї і засобів її доставки. Дипломат зазначила, що ключову роль у врегулюванні проблеми повинні грати сусіди КНДР, у першу чергу, Китай.

"Годі говорити про Північну Корею. Китай має діяти. Японія і Південна Корея мають посилити тиск. Це не тільки проблема США. Потрібне міжнародне рішення", – підкреслила Гейлі.

У своєму виступі під час засідання Ради Безпеки ООН у понеділок, 31 липня, Гейлі вказала, що дії Організації виявилися неефективними.

"Немає сенсу в проведенні екстрених засідань, якщо вони не призводять до жодних наслідків. Північна Корея вже порушила безліч резолюцій ООН... Нова резолюція не матиме значення, якщо вона не передбачатиме посилення міжнародного тиску на КНДР. Фактично, це навіть гірше, ніж нічого, так як пошле північнокорейському диктатору сигнал, що міжнародне співтовариство нездатне кинути йому серйозний виклик", – наголосила дипломат.

Вона в черговий раз закликала Китай зробити здійснити рішучі дії.

"Час розмов минув. Небезпека, яку північнокорейський режим створує миру, очевидна для всіх", – резюмувала Гейлі.

Як повідомлялося, 27 липня КНДР здійснила черговий запуск міжконтинетальної балістичної ракети. Незабаром північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що у Пхеньяна з'явилася зброя, здатна вразити материкову частину США.

Перед цим 3 липня КНДР провела випробування балістичної ракети середньої дальності, яка здатна вразити цілі на території Японії і Південної Кореї.

Детальніше про ядерну загрозу з боку Північної Кореї, читайте у статті Віктора Каспрука "Пхеньянська "стратегія ірраціональності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".