UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правовласники "Фіксіків" вирішили подати в суд на партію Путіна

"Єдинороси" незаконно використовували героїв мультфільму для агітації.

Продюсерська компанія "Аероплан", яка є власником авторських прав на мультсеріал "Фіксіки", готується подати позов проти пермського відділення "Єдиної Росії". Приводом для подачі позову послужив захід в одному з дитячих садків міста, де за допомогою героїв серіалу агітували за кандидатів від пропрезидентської партії – Миколу Дьомкіна і Михайла Черепанова. Про це йдеться в заяві, опублікованому на сайті компанії.

"Ми обурені піратським використанням наших героїв в політичних цілях і вважаємо неприпустимим перетворювати їх у засіб агітації за будь-яку політичну партію. Маленькі діти і проекти для них повинні бути поза політикою", – заявила гендиректор "Аероплану" Юлія Софронова.

Вона зазначила, що це не перший випадок порушення авторського права при використанні персонажів мультфільмів "в небажаному контексті". На думку Софроновой, це "ще один з аспектів порушення авторського права, з якими постійно зустрічаються мультиплікатори і яким зазвичай не надають великого значення правоохоронні органи".

"Політична агітація серед дітей – просто дикість", – підкреслила гендиректор "Аероплану".

Читайте також: "Зоотрополіс" став найкасовішим мультфільмом в українському прокаті

Раніше повідомлялося, що в Україні готується до випуску новий мультиплікаційний серіал "Козаки. Футбол", який стане продовженням знаменитої серії мультфільмів про козаків. У новому серіалі козаки можуть зіграти з зірками світового футболу.