UA / RU
Підтримати ZN.ua

Праворадикали не змогли сформувати фракцію у Європарламенті

Незважаючи на успіх праворадикальних партій на виборах до Європарламенту у травні, їм не вдалося сформувати власну фракцію. Переговори між праворадикалами з різних країн ЄС показали наявні між ними суттєві відмінності.

Формування фракції праворадикальних партій в Європарламенті за словами голови нідерландської "Партії за свободу" (PVV) Гєєрта Вільдерса, провалилося. Як повідомив Вільдерс, сформувати спільну групу з представниками шести інших партій з різних країн ЄС у встановлений для цього термін не вдалося. Про це він сказав у понеділок, 23 червня, нідерландському інформаційному агентству ANP.

Як повідомляє AFP, Вілдерс проводив переговори про формування спільної депутатської групи з представниками правопопулістських партій з низки інших країн ЄС, зокрема, з керівницею французького "Національного фронту" (FN) Марін Ле Пен. Для формування фракції в Європарламенті необхідно, щоб своє бажання приєднатися до групи висловили менше 25 депутатів із щонайменше семи країн Євросоюзу. Статус фракції гарантував би праворадикальним і правопопулістським силам додаткове фінансування та деякі інші преференції, передає Deutsche Welle.

Незважаючи на провал переговорів, Вілдерс висловив оптимістичні прогнози щодо можливості формування фракції протягом цього року. Разом з тим він не виключив формування групи "за всяку ціну". За словами Вільдерса, його партія не буде співпрацювати з польським "Конгресом нових правих" (Kongres Nowej Prawicy - KNP). Керівнику цієї партії Януш Корвін-Мікке приписують, зокрема, антисемітські висловлювання. Окрім цього, він не визнає права голосу для жінок. !zn

Читайте також:

ЄНП перемогла на виборах до Європарламенту, але втратила п'яту частину місць

Кемерон погрожує виходом Лондона з ЄС у разі обрання Юнкера головою Єврокомісії