UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правляча партія "Грузинська мрія" на передвиборчих плакатах протиставила фото зруйнованої України "процвітаючій" Грузії

Виявляється, навіть чужу біду можна використати у власних цілях

Правляча партія «Грузинська мрія» використала зображення знищених російськими військами українських міст для своєї передвиборчої кампанії. Таким чином вона нібито намагається показати, що треба "вибирати мир замість війни". А "мир" "Грузинської мрії" - це співпраця з Росією та повний відхід від руху до європейської спільноти, що вже помітно не лише в Європі, а й у самій Грузії.

Про це пишуть багато грузинських ЗМІ, новина широко рознеслася і по соцмережах.

Читайте також: Глава уряду Грузії на Генасамблеї ООН згадав про окупацію Абхазії та Південної Осетії, але не вказав на причетність Росії

Грузинам показують кадри зруйнованих українських міст, відеоролик, де кадрам бомбардувань протиставляються фонтани та нові автобуси у грузинських містах. У них виборцям "Грузинська мрія" пропонує "вибрати мир" і сказати "ні війні", роблячи це за рахунок українців, яких вбиває дружня нинішній грузинській владі Росія.

Про появу величезних рекламних банерів відповідного змісту повідомляють з Тбілісі та регіонів. На них фото зруйнованих міст також доповнені перекресленими виборчими номерами прозахідних партій.

Ситуацію вже прокоментувала президент Грузії Саломе Зурабішвілі, вона відреагувала однією з перших.

"Я ніколи не бачила нічого настільки ганебного та образливого для нашої культури, традицій, історії та вірування... Як же жалюгідно і безсоромно показувати народу плакат, зроблений у кузні КДБ! З "гідністю" - у пекло!" - написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вибори до парламенту Грузії відбудуться за місяць, 26 жовтня, у них беруть участь 24 партії за пропорційною системою, для попадання до парламенту необхідно подолати 5% бар'єр.

Читайте також: Уряд Грузії хоче заборонити прозахідні партії, це означатиме повернення диктатури під впливом Путіна — опозиціонерка країни

Вторгнення Росії в Україну посилило відносини між деякими східними країнами та ЄС у сферах енергетики, торгівлі та транспорту. Але в той час як в Україні та Молдові якість державного управління зросла, у політично поляризованій Грузії ситуація має тенденцію до зниження, йдеться у звіті .

 «Диктатури чи автократичні режими вчаться один у одного. І я думаю, що в деяких країнах ми бачимо певний процес навчання. Ми також бачимо це в Грузії», — заявила POLITICO Олександра Сабо, менеджерка з адвокації та індексу Східного партнерства.