UA / RU
Підтримати ZN.ua

Працюємо над візитом Зеленського до Індії – Кулеба

Під час візиту до країни глава українського МЗС обговорював це питання зі своїм індійським колегою.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив що у межах свого візиту до Індії, він, зокрема, обговорював можливість візиту до країни президента України Володимира Зеленський. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що під час його візиту до Індії відбулась відверта розмова з главою МЗС Індії Субраманьяном Джайшанкаром. Зокрема було домовлено, що задача номер один - повернути рівень співробітництва країн до довоєнного. Друга задача - працювати над новими спільними проектами та програмами. Третє питання - це формула миру.

"Українська дипломатія також працює над організацією візитів прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до України та президента України Володимира Зеленського до Індії", – додав він.

Читайте також: Україна закликає Індію переосмислити "радянську спадщину" зв'язків з Росією — FT

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Російська Федерація буде готова атакувати країни НАТО, якщо знатиме, що Альянс не відреагує адекватно. За його словами, стратегічною метою Росії є "не тільки завоювання України, а відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені".