UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прагою повільно і урочисто проїхали 800 байкерів на мотоциклах Harley Davidson

Мета полягає в тому, щоб отримати задоволення, та й трохи похвалитися, розповіли організатори

Прагою під час All American Fest , в основному на мотоциклах Harley Davidson, в останній день літа повільно і урочисто, в режимі так званої "сонної поїздки", проїхали майже 800 байкерів.

Про цікаву подію розповіла національна інформаційна агенція Чеської Республіки (ЧТК).

Читайте також: Міжнародна мотоциклетна федерація відсторонила Росію та Білорусь

За словами організаторів з Harley-Davidson Прага, метою заїзду та всього фестивалю було показати найкраще, що може запропонувати Америка у сфері розваг, культури, спорту, мотоциклів, автомобілів та гастрономії.

Поліцейські контролювали поїздку, але серйозних дорожньо-транспортних пригод, незважаючи на масовий заїзд, не сталося. Поїздка тривала понад годину – вражаюча колона проїхала практично через усю столицю Чехії.

Деякі мотоциклісти дорогою включали гучну музику. Практично протягом усього маршруту були присутні вболівальники та глядачі, а також поліція, яка контролювала захід та зупиняла рух, щоб процесія без зупинки могла проїхати через місто.

Серед 800 учасників були не лише чехи, а й іноземні ентузіасти. "Найчастіше мотоциклісти приїжджають зі Словаччини, а ще німці, австрійці, поляки, але є й італійці, жителі півночі - вся Європа тут", - розповів один з організаторів Ярослав Вавржина, додавши, що подібні сонні поїздки відбуваються на кожному великому мотоциклетному заході по всій Європі.

"Мета полягає в тому, щоб отримати від цього задоволення, та й трохи похвалитися", - сказав він.

Читайте також: Петр Павел: Чехія часто допомагає Україні в тих сферах, в яких інші не наважуються

Атракціон є частиною 12-го щорічного Всеамериканського фестивалю (раніше Prague Harley Days). Традиції мотоциклів Harley Davidson у Празі незвичайні, саме у Чехії знаходиться найстаріший у світі офіційно визнаний клуб Harley Davidson, який був заснований у 1928 році як Harley Club Prague.

Традиція зберігалася навіть у часи, коли мотоцикли не мали великої популярності і не продавалися.