UA / RU
Підтримати ZN.ua

Працівники французького метро приєдналися до страйку проти трудових реформ

До акцій протесту також підключаться портовики і авіадиспетчери.

Сьогодні, 2 червня, до страйків профспілок у Франції приєднаються працівники метрополітену і приміських поїздів. Вони протестують зі своїми гаслами - проти зміни робочого графіку, але при цьому підтримують профспілки інших галузей, які вимагають не проводити в країні трудову реформу.

Почати страйк найближчим часом планують портові робітники, співробітники аеропортів, а також авіадиспетчери, які приєднаються до протестів у п'ятницю, 3 червня.

Як повідомлялося, з вівторка, 31 травня, у Франції страйкують залізничники, працівники нафтопереробних заводів і деяких атомних електростанцій.

Страйк також планують пілоти Air France, проте вони не протестують проти трудової реформи в цілому, а лише висловлюють невдоволення щодо зарплатної політики своєї компанії.

Страйки у Франції проходять напередодні чемпіонату з футболу Євро-2016, що може негативно позначитися на його проведенні.

Французи протестують проти реформи трудового кодексу, розробленої міністром праці Міріам Ель-Комрі. Законопроект дає можливість роботодавцям збільшувати кількість робочих годин і домовлятися про оплату понаднормових безпосередньо з працівниками, минаючи профспілки. Також реформа передбачає спрощення процедури звільнення працівників.

У профспілках вважають, що реформа, покликана, за словами влади, боротися з безробіттям, на практиці призведе, насамперед, до погіршення умов праці.