UA / RU
Підтримати ZN.ua

Працівники Банку Англії вперше за 50 років вийшли на страйк

Працівники центрального державного банку Британії вимагають підвищення зарплат.

Працівники Банку Англії вперше за більш ніж 50 років вийшли на триденний страйк через незгоду з умовами оплати праці, передає BBC.

"Близько 20 членів профспілки, включаючи прибиральників, співробітників служби безпеки та працівників технічного обслуговування, пікетують головне управління Банку в діловому центрі Лондона", - інформує видання.

Наголошується, що деякі з протестувальників наділи маски з лицем керівника банку Марка Карні.

Регіональний секретар профспілки Unite Пітер Каванаг заявив, що у працівників не було іншого вибору, окрім як вийти на страйк.

"Вони намагаються оплачувати свої рахунки і годувати свої сім'ї, оскільки банк несправедливо встановив підвищення зарплати нижче рівня інфляції або взагалі нульове", - зазначив він.

Представник профспілки повідомив, що конфлікт стався через "неадекватне" врегулювання розбіжностей в питанні оплати праці, яке банк запровадив для персоналу без згоди профспілки.

Як відомо, Банк Англії є центральною державною банківською установою Великобританії.

Раніше повідомлялося, що Банк Англії презентував нову банкноту номіналом в 10 фунтів стерлінгів. На її звороті зображено письменницю Джейн Остін, авторку відомих романів, таких як "Гордість і упередження", "Емма", "Відчуття і чутливість".