UA / RU
Підтримати ZN.ua

ППО Iris з Німеччини: Кулеба розраховує на постачання вже цієї осені  

Бербок зі свого боку заявила, що уряд її країни прагне, аби воєнна допомога Берліна «повністю відповідала потребам і ситуації».

Україна розраховує отримати надсучасну німецьку систему протиповітряної оборони Iris вже цієї осені. Таку заяву зробив глава МЗС Дмитро Кулеба під час спільного брифінгу щодо військової допомоги з ФРН. Під час спільного виступу з колегою з цієї країни, очільницею дипломатичного відомства Анналеною Бербок він сказав:

Читайте також: Глава МЗС Німеччини прибула до Києва — ЗМІ

"Цієї осені розраховуємо отримати надсучасну німецьку систему ППО Iris. Я також не можу не згадати так званий план Leopard, ініціативу, що з’явилася в німецькому просторі. Хочу наголосити на важливості постачань танків цього типу. А до цього часу я звернувся до німецьких колег, щоб нам надали боєприпаси до артилерійських систем. Це те, що нам потрібно на фронті", – сказав Кулеба, констатувавши, що це посилить  наступальні можливості Києва.

Читайте також: Welt: Україна не отримає німецькі Leopard — Шольц проти
Читайте також: Україна може отримати 50 танків Leopard 1 від Німеччини

Зі свого боку, міністр Бербок уточнила, що уряд її країни прагне, аби воєнна допомога Берліна «повністю відповідала потребам і ситуації» і поділилась, що з військової допомоги вдалось вже передати:

Читайте також: Україна отримала від Німеччини ще чотири артилерійські установки Gepard 

"Минулого тижня ми передали сучасний радар COBRA для виявлення артилерії, також системи Gepard. До цього додадуться системи ППО, дві наразі на стадії виробництва. Крім того, ми будемо надавати зимовий одяг і зимове обладнання".