UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пожежа в Нантському соборі: правоохоронці затримали підозрюваного

Ввечері 17 липня йому доручили замкнути двері собору.

Французькі правоохоронці затримали 39-річного чоловіка, якого підозрюють у підпалі кафедрального собору Святих Петра і Павла у Нанті, повідомляє телеканал BFMTV.

Водночас, притягнути його до відповідальності просто зараз правоохоронці не можуть: «Ніщо не дає змоги притягти його за виникнення пожежі, будь-які висновки поки що передчасні», - розповів журналістам місцевий прокурор.

Він додав, що поки що слідство займається перевіркою інформації.

Журналісти дізнались, що затриманий є активістом церковного приходу. Він прибув у Францію як нелегальний мігрант, і мав намір легалізувати своє перебування в країні, пише «Новое время».

Ввечері у п’ятницю, 17 липня, йому доручили замкнути двері собору. Слідчі відправили підозрюваного під варту, щоб перевірити протиріччя в повідомлених ним відомостях щодо місця перебування перед пожежею.

Читайте також: Собор Святої Софії в Стамбулі офіційно став мечеттю

Нагадаємо, 18 липня у кафедральному соборі Святих Петра і Павла у французькому місті Нант спалахнула пожежа. Вогонь пошкодив фасад будівлі та старовинні вітражі, постраждав великий орган. Прокурори вважають, що Собор Святих Петра і Павла хтось підпалив, доказом чого можуть бути три осередки вогнища.

Востаннє пожежа у Соборі Святих Петра і Павла трапилася 28 січня 1972 року. Після цього інциденту його закрили за три роки.