UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повітряна поліція Латвії перехопила військовий літак РФ над Балтійським морем

Росія знову активізувалася в Балтійському регіоні.

Літаки повітряної поліції Латвії 2 квітня піднялися на перехоплення російського військового транспортного літака Ан-26 над Балтикою.

"Повітряна патрульна служба 2 квітня піднялася на перехоплення російського військового літака Ан-26 над Балтійським морем ", - повідомляють Національні збройні сили Латвії в Twitter.

Повідомляється, що військовий транспортник РФ знаходився неподалік від кордонів Латвії, однак повітряний простір країн Балтії порушено не було.

Air Policing jets on APR 2 scrambled to intercept RU AF An-26 over the Baltic Sea.

- NBS (@Latvijas_armija) 2 квітня 2015

Читайте також: Глава МЗС Латвії відкинув надання безвізового режиму України з ЄС у травні

В останні місяці літаки військово-повітряних сил НАТО вже неодноразово перехоплювали російські військові літаки над Балтикою. За даними альянсу, в 2014 році літаки НАТО піднімалися в повітря на перехоплення російських літаків в три рази частіше, ніж роком раніше.

ВС РФ також стали частіше проводити військові навчання. 16 березня Росія привела Північний флот в повну бойову готовність у рамках "раптової перевірки". До перевірки залучено 38 тис. військовослужбовців, 3360 одиниць військової техніки, 41 корабель, 15 підводних човнів, 110 літаків і вертольотів.

18 березня над Балтійським морем перехопили сім військових літаків РФ.