UA / RU
Підтримати ZN.ua

Потужний землетрус стався біля узбережжя Японії поблизу Фукусіми

Влада Японії створили штаб реагування на можливі наслідки землетрусу, для перевірки стану шляхів призупинено рух поїздів в деяких префектурах.

Біля берегів Японії зафіксовано землетрус магнітудою 6,6, передає метеорологічне агентство Японії у північно-східного узбережжя країни і телеканал NHK.

Потужний підземний поштовх стався в районі префектури Міягі на північ від Токіо недалеко від постраждалої в результаті цунамі в березні 2011 року АЕС "Фукусіма-1".

Цього разу загроза цунамі не оголошувалася, повідомлень про можливі руйнування і постраждалих не надходило, але агентство попередило про можливість сходження зсувів в гірських районах на північному сході країни.

Як повідомив телеканал NHK, оператор АЕС "Онагава" приступив до перевірки стану електростанції. АЕС "Фукусіма-1" фахівці вже перевірили і не знайшли позаштатних ситуацій.

Читайте також: Землетрус магнітудою 7,2 стався в Японії

У лютому біля узбережжя східної Японії також було зафіксовано сильний землетрус з попередньою магнітудою 7,1, затрясши будівлі і викликало повсюдне відключення електроенергії, але, схоже, серйозних пошкоджень не було і попередження про цунамі не надходило.

За повідомленням Японського метеорологічного агентства, епіцентр землетрусу знаходився біля узбережжя префектури Фукусіма на глибині 60 кілометрів (36 миль).