UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Потрібно відмовитись від есклації у словах і діях" - Макрон закликав не конфліктувати з Путіном

Він розкритикував Байдена, який назвав російського президента мясником

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що "не говорив би ці слова"  на адресу Владіміра Путіна після того, як президент США Джо Байден назвав його "м'ясником" через війну в Україні, пише Deutsche Welle.  

Макрон заявив, що вважає за  правильне не допускати подальшої ескалації "ні у словах, ні у діях".

"Ми хочемо зупинити війну, яку почала Росія проти України, без війни. Це мета… І якщо прагнути цього, тоді потрібно відмовитись від есклації у словах і діях. Ми, європейці, не повинні піддаватися на якусь ескалацію. Ми, європейці, не повинні забувати про свою географію та свою історію. Ми не у стані війни з російським народом", - сказав Еммануель Макрон та заявив, що Європа "більше не у реаліях холодної війни" між Москвою і Вашингтоном цитує його ширше “Європейська правда”. 

Президент Франції додав, планує провести ще одну розмову з Путіним, під час якої хоче домовитись про евакуацію цивільного населення з Маріуполя. При цьому застеріг від "цинізму російської сторони" щодо гуманітарних коридорів.

"Це не повинна бути гуманітарна операція, що зіграє на руку Росії", - сказав Макрон.

Зауважимо, що у Франції невдовзі мають відбутись президентські вибори і Еманюєль Макрон висунув свою кандидатуру на другий термін президентства.

Раніше Макрон проводив низку переговорів із Владіміром Путіним і той запевняв його, що не планує жодного вторгнення в Україну, однак 24 лютого розпочав повномасштабну війну проти України.