UA / RU
Підтримати ZN.ua

Посольство США в Анкарі потрапило під обстріл після вбивства російського посла

Ніхто не постраждав в результаті цього інциденту.

Турецька поліція у вівторок, 20 грудня, затримала чоловіка, який відкрив вогонь біля будівлі посольства США в Анкарі через кілька годин після вбивства російського посла в Туреччині Андрія Карлова, повідомляє агентство Associated Press.

Повідомляється, що чоловік дістав з-під пальто помпову рушницю, і зробив вісім пострілів в повітря, перш ніж охоронці посольства втрутилися і затримали його.

Ніхто не постраждав в результаті цього інциденту, який стався після того на відкритті художньої виставки в Анкарі у понеділок, 19 грудня, невідомий застрелив російського посла в Туреччині Андрія Карлова.

Посольство США знаходиться через дорогу від виставкового центру мистецтва, де був убитий російський посол. Невідомо, чи пов'язані два цих інциденту.

Агентство відзначає, що вбивство російського посла сталося через декількох днів після протестів турецьких громадян, які обурювалися з приводу підтримки Росією президента Сирії Башара Асада і через російські бомбардування Алеппо.

Тим часом турецька поліція затримала для допиту шість осіб у зв'язку зі вбивством російського посла. Це і батьки злочинця, і сестра, і два інших родича і його сусіди по кімнаті в Анкарі.

Раніше повідомлялося, що посольство США призупинило роботу американських дипмісій у Туреччині.

Путін і Ердоган домовилися про спільне розслідуванні вбивства російського посла в Анкарі.

Читайте також: Путін і Ердоган домовилися про спільне розслідування вбивства російського посла в Анкарі

На відкритті художньої виставки в Анкарі у понеділок, 19 грудня, невідомий застрелив російського посла в Туреччині Андрія Карлова. Під час замаху в галереї перебувало близько ста осіб. Нападник був одягнений у костюм охоронця галереї. Він вигукнув "Аллах акбар" і вимовив фразу з назвою сирійського міста Алеппо. Вбивця загинув під час перестрілки з поліцейськими.

Як повідомлялося, Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу 20 грудня повинен був взяти участь в переговорах щодо сирійського питання з головами МЗС Росії і Ірану в Москві.

У вівторок, 20 грудня, турецька поліція взяла під посилену охорону російські посольства в Туреччині. Будівлі охороняють сили спецназу. Крім того, під посиленою охороною перебуває також генеральне консульство РФ у Стамбулі.